Novi Sad
06.04.2012.
05:56 > 20:17
Danas je dvanaesta godišnjica požara na Radničkom univerzitetu, u kojem je jedna osoba poginula, a Radio 021 u potpunosti izgoreo.
  • Pop

    07.04.2012 08:17
    Opelo
    Samo srusiti i zaboraviti kad nismo u stanju osuditi krivce i opraviti.Pitajte Lojda u Londonu koliko je isplatio i kome reosiguranu sumu.Sve su prekrili snegovi i sas.
  • 06.04.2012 08:34
    zoe
    Kad se samo setim kakva je frka bila...morali smo izaći iz kuće jer nismo znali da li će vatra i našu zahvatiti.Na našoj terasi je bilo 300 stepeni.Na ulici panika.Podigoh glavu gore a momak na poslednjem spratu visi na strujnom kablu i nogama probija staklo na spartu niže.Kao u filmovima.
  • www

    06.04.2012 08:10
    Za Anonimusa koji komentariše kako je Radnički morao imati baš sve papire: Radnički NIJE imao požarne stepenice, a svako ko je u toj zgradi boravio, kao što sam ja u svom detinjstvu, zna da su JEDINE stepenice bile preuske i jako problematične za evakuaciju tolike zgrade. Sadašnje spoljno stepenište napravljeno je posle požara. To je i razlog zašto Radnički NIKADA nije dobio upotrebnu dozvolu! NIKADA! Toliko o idealizaciji prethodnih vremena. A uz to je bio napravljen od materijala veoma osetljivih na vatru i sprat za spratom je goreo kao šibice! Taj prizor nikada neću zaboraviti: nije prošlo ni 15 minuta, a dva sprata su SASVIM izgorela! Eto, takva je bila bezbedna gradnja u prošlosti! A u tu zgradu je ranije dolazilo stotine dece na časove jezika. Ako tome dodamo i da je ČUVENA TV Duga NEPOSREDNO izazvala požar, slika je kompletna! Svako ko ima mozga zna šta znači kad se na obične instalacije predviđene za osvetlenje uključe hiljade vati potrebne za TV studio. Znači, za Titovo vreme se DIVNO gradilo, a za vreme Miloševića JOŠ DIVNIJE dodavalo!
  • 06.04.2012 07:00
    Ma kakvo pitanje za UPOTREBNU DOZVOLU,kada se gradio RADNICKI tada nije bilo ovakvih ljudi kao sto je danas, ni EKSER SE TADA NIJE MOGAO ZAKUCATI a da nije bilo dozvole,
    sve inspekcije su tada bili u SVAKOM momentu da prekontrolicu izvedene radove

    verovatno ko pita za dozvole upotrebne na radnickom stvarno nije iz Novoga Sada, jer ne zna kakvo se tada M O R A O postovati zakon

    i opet kriva levca-ko zna za tu izreku njemu ne treba objasnjavati, jer pravi krivac nikada nece odgovarati, a razlog za pozar je verovatno bio,samo koji!
  • Arsenije

    06.04.2012 04:50
    pat pozicija
    Dali je moguce da grad ne moze da izadje iz ove pat
    pozicije sa tom zgradom i da se ovakvo stanje vec toliki niz godina prihvata kao normalno.Ova lokacija je veoma skupa a to izgleda nikome u gradu ne smeta.Svaki strani potencijalni investitor, zapazi ovu
    nebrigu i odmah mu je jasno kako sistem funkcionise a
    da bi usao u IV Vojvodine mora da je vidi.
  • Upućeniji...

    05.04.2012 20:23
    @Sudski postupak
    Nisu svi postupci završeni, za neka dela je istraga i dalje u toku, jer neka dela nikada ne zastarevaju, kao npr. ubistvo.
  • Podbarac

    05.04.2012 20:18
    @12. god
    Ima velike razlike, ali sličnosti:
    Požar na Radničkom je najverovatnije podmetnut, kao i onaj u Putnik i u Landžu: Prva dva najverovatnije zbog para, a taj poslednji iz gluposti pijanog mozga.
    Požar u Kontrastu je proizvod okolnosti ovim redom:
    - Nemar: (instalacije, gužva...),
    - Nehat: (prskalica pregorela kablove...),
    - Neukost: (ispravni aparati, ali nisu znali da ih koriste, uz to požar instalacija se ne može ugasiti vodom...),
    - Panika i odluku žrtava da se sakriju u WC...
    A to je sve bilo moguče da se dogodi jer je zapravo "pravi" krivac onaj koji je to omogućio svojim nedelovanjem, a to su nadležni (inspekcije, političari... itd).
  • zarko

    05.04.2012 20:03
    ko da je juce bilo
    ..tolike godine ..a kontrast je dokaz da se nista nije promenilo.
    pozdrav ekipi s 021 ..
    samo ostati priseban, kao sto rece Robert, to je jedini spas u ovim situacija. a i odmah reagovati kad se vidi dim, jer spaslo nas je sto je Rade osetio smrad dima pre nego sto je vatra zahvatila ceo 12
  • nss

    05.04.2012 19:33
    12 .god.
    Za ovo nije bila dovoljna opomena?
    Nazalost !
    -Pokoj dusi svim zrtvama nemara ,nerada,losovlasca,korupcije,demoNkratije,
    tranzicije,necije "vizije"...
  • Upućeni

    05.04.2012 18:48
    Sudski postupak...
    protiv Dušana Morače je završen na svim nivoima i on je oslobođen krivice.
  • pitanje

    05.04.2012 18:35
    GDE JE UPOTREBNA DOZVOLA ZA KONTRAST?
    I ovoj zgradi je neko dao upotrebnu dozvolu!!? KO?

    Dajte da vidimo upotrebnu dozvolu za Kontrast! Za šta je bio upotrebljiv?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna